ÅTERHÄMTNINGSBLOGGEN

Om stress och träningsresultat

Kategori: Allmänt, Kropp, ideal och ätande, Träning och fysioterapi, Återhämtning

Brukar du stressa till gymmet? Händer det att du tränar fastän du egentligen inte hinner? Har du svårt att fokusera på själva träningen under passet på grund av stresstankar?
 
Träning är ofta ett bra sätt att minska eller hantera stressen som man har i sin vardag, men generell stress påverkar återhämtning och prestationsförmåga, vilket man bör ha i åtanke om man både stressar och tränar mycket. Dessutom är träning i grund och botten en fysisk stress - en nedbrytning - uppbyggandet startar först när vilan kommer (återhämtning ftw).
 
Observera att detta på intet sätt är anti-träningspropaganda, tvärtom. Många skulle må bättre av mer träning och mindre jobbrelaterad stress till exempel. Tyvärr blir det dock ibland problem för de som har krävande arbeten och fullspäckade dagar och ändå vill träna mycket. De har sällan varken möjlighet eller lust att skära ner på arbetsbördan. Ofta blir det som händer då att ytterligare en stress läggs till stresspotten och träningsresultaten låter förmodligen vänta på sig.
 
Jacob Gudiol skriver tänkvärt om stress och träning i sitt senaste blogginlägg.
 
 
 
 

KOMMENTARER:

  • Liselotte säger:
    2014-06-17 | 17:53:15
    Bloggadress: http://liselotte.livskick.nu

    Läste också inlägget och tänkte som du att fler skulle ta med det i beräkningen (man ska kanske inte "räkna på" träning, men du förstår vad jag menar! ;-) )

    Senaste Womens Health har ett reportage om semester och träning, och påpekar att man behöver slappa från gymmet ibland - men kanske inte just på semestern, utan snarare när höststressen. Bra poäng! (även om jag inte förespråkar träna-på-semestern-tvång)

    Svar: :-)
    Nä, tvång förespråkar vi inte, men jag ser absolut fram emot att släppa jobbstressen och få tid till både träning och annat under min semester. Åhhh min semester, det är inte så långt kvar nu :-))
    Johanna

Kommentera inlägget här: