ÅTERHÄMTNINGSBLOGGEN

Kanelbulle-recensenten, del 4

Kategori: Allmänt, Personligt, Ätbart

 
 
Lite special denna gång då bullen är bakad av min egen mamma 😄. Kanelbullen får betyget 3,5 av 5 kanelstänger. På plussidan mycket, mycket bra deg (inte för mjölmättad) och väldigt färsk bulle. Dock lite för lite kardemummasmak på degen och alldeles för lite kanel/socker/smör-inkråm i bullen.
 
Bullen är motsatsen till moderna konditoriers extravaganta kanelbullar med mycket fyllning. Detta är en vardagsbulle där själva vetedegen är i fokus, och vetedegen är som sagt väldigt bra! Dock känns bullen lite väl spartansk vad gäller just fyllningen och på denna punkt är kanelbulle-recensenten stenhård men rättvis: mer fyllning = bättre bulle! (Dock påpekade lillasyster att bullens vardagsbetoning gör att en gärna äter fler istället och undertecknad instämmer).
 
Sammanfattningsvis en färsk och god bulle som helst avnjuts i pluralis tillsammans med starkt bryggkaffe eller varför inte ett glas mjölk. Om bullen uppgraderas till att innehålla dubbelt så mycket fyllning skulle betyget direkt peaka till en femma!
 
Btw, såhär ser det ut när min mamma skickar med "lite fika" 😁! Hon är fenomenal 💜!
 
 

KOMMENTARER:

  • Ivar Kreuger säger:
    2014-11-02 | 15:15:43

    JÄV!

    Svar: Hahaha men "Ivar" då 😊 jag lovar att mammas bullar fick en rättvis bedömning!
    Johanna

Kommentera inlägget här: