ÅTERHÄMTNINGSBLOGGEN

Kanelbulle-recensenten, del 6

Kategori: Allmänt, Personligt, Ätbart

Fikar i Gröndal idag, på Lundbergs som kaféet heter. Här har vi varit måååååååånga gånger ;-)! Har dock inte recenserat deras kanelbulle innan, vilket är jättekonstigt för det är ju inte direkt första gången som jag äter den ^^. 
 
Kanelbullen är en av de bästa jag smakat. Färsk bulle, utmärkt vetedeg, tillräckligt med inkråm och fin kanelsmak. Har aldrig blivit besviken på Lundbergs kanelbulle. Den får nästan full pott, 4,5/5 kanelstänger. Det enda som drar ner betyget något är att det, enligt mig, är lite mycket pärlsocker på bullen. (Sedan skulle det inte skada med ännu mer av den goda fyllningen ;-)).  
 
Lundbergs är förresten också ett riktigt kult-kafé, precis som det vi besökte förra helgen. Sedan ett par år är det dock nya ägare och ett lite modernare utbud på bakverken (mycket surdegsbröd och dylikt). Lokalen är dock bevarad i gammal stil och är mysig om än något liten för det välbesökta kaféet.
 
Förutom bullar så blev det varsin surdegsmacka för mig och sambon. Kaféet har verkligen ett jättebra utbud, deras kardemummabullar (de som ligger på fatet längs bort på bilden) är typ berömda och när det är säsong så har de även mycket goda semlor (som till och med jag uppskattar, även om jag inte är någon semmel-fantast). Lundbergs är ett av våra stammisställen, rekommenderar varmt ett besök <3. 
 
 
 
 
 

KOMMENTARER:

 • Elin säger:
  2014-11-15 | 17:12:54
  Bloggadress: http://niles.blogg.se

  åh va gott

  Svar: Ja verkligen :-)
  Johanna

 • Lorena säger:
  2014-11-15 | 20:10:52

  Haha lite ironiskt att surdeg benämns som modernt numera :)

  Ser otroligt gott ut!

  Svar: Ja, men eller hur?! ;-) Trendigt kanske är ett bättre ord ;-)! Mycket bra kafé hursomhelst :-)
  Johanna

 • Ivar Kreuger säger:
  2014-11-15 | 21:57:52

  Barn i min generation är uppfödda på surdeg.

  Svar: Okeeeej? Som att din generation skiljer sig så mycket från min Ivar... ;-)
  Johanna

Kommentera inlägget här: