ÅTERHÄMTNINGSBLOGGEN

Fråga inte en kvinna om när hon har tänkt skaffa barn...

Kategori: Allmänt, Personligt

 
Det är nämligen sjukt oartigt och inte någon annans business än kvinnans i fråga (och möjligen hennes partner). Vet så många kvinnor i olika livssituationer som får den här frågan gång på gång (mig själv inkluderad). Det är kvinnor som försöker skaffa barn och har hållit på ett tag (känn pressen liksom), det är kvinnor som inte vill ha barn (jovisst, de existerar, tro det eller ej!) och det är kvinnor som av olika anledningar vill vänta med att skaffa barn. Dessa kvinnor utsätts regelbundet för påflugna frågor och rent tjat. Mycket tröttsamt. Morr.
 
Vad gäller just barnalstrande så är visst kvinnans kropp extra mycket betraktad som allmän egendom??? Blä för det, säger jag! Det är faktiskt väldigt enkelt: respektera att vi är olika och låt kvinnors kroppar vara deras ensak. Ta inte för givet att alla kan eller vill skaffa barn. Fråga inte om någon är gravid eller när hon tänker skaffa barn. Det är varje kvinnas ensak. Punkt.
 
Annika Leone uttrycker klart och tydligt sin åsikt i ämnet och delar med sig av sina personliga erfarenheter om gravidhetsandet i sin krönika på Mamas hemsida. Håller med henne till 100%! Krönikan hittar du här.
 
Och så slutligen lite inspo för er som tenderar att råka ut för oönskade graviditetsrelaterade frågor ;-) kanske kan dessa användas som lämpligt svar på tal?
 
 
 
 
 
;-)
 
Kommentera inlägget här: