ÅTERHÄMTNINGSBLOGGEN

Kampen för en sundare träningskultur

Kategori: Allmänt

"Att fysisk träning ger positiva hälsoeffekter det vet vi väl. Men får vi automatiskt en positiv kroppsuppfattning av mycket träning? Kan en extremt vältränad kropp ändå vara sjuk? Och går det att rädda unga från ett eskalerande kroppsmissnöje? De frågorna diskuteras av forskare och behandlare i vårt aktuella TEMA:PROJEKT PERFEKT."
 
 
 
Hurra för sjukgymnasterna/fysioterapeuternas egen tidning Fysioterapi! Det senaste numret är ett särskilt temanummer som bland annat handlar om hälsohetsen hos unga och om hur vi kan upptäcka och behandla ortorexi. Just dessa artiklar är, som internetupplaga, även åtkomliga för alla och du hittar dem här. Rekommenderas starkt! 
 
Blev idag även lite upplyft av tidningen Metro där kolumnisten Fridah Jönsson skriver om sina tankar kring den rådande träningskulturen. Frida är trött på utseendefixeringen inom träning och att det i nuläget nästan är omöjligt att hitta annan träningsmotivation än "fitspo". Heja Fridah! Blir så glad att detta uppmärksammas mer och mer av unga människor. Fridahs inlägg hittar du här.
 
Det finns hopp om sundare ideal kring hälsa och träning, hörrni! Hurra :-)!
 
 
 
 
 
 
 
 

KOMMENTARER:

  • Lorena säger:
    2014-09-26 | 16:20:58

    ÄNTLIGEN!!! Trevlig helg och fredagsmys, nu blir det julmust och naturgodis, vad hittar du på för gott? <3

    Svar: Efter maten blir det Sias chokladglass toppat med en massa mörk choklad och banan <3 <3 <3! Nån bra film/serie och massa kramar på det så är det: fredagsmyyyyys!
    Johanna

Kommentera inlägget här: