ÅTERHÄMTNINGSBLOGGEN

Money, money, money - om de som tjänar pengar på dieterna (länktips)

Kategori: Allmänt

 
Jag tycker att det som Liselotte tar upp är viktigt, nämligen att det tjänas stora summor pengar på alla dessa dieter som florerar. Det skrivs (och säljs) fler böcker än någonsin om just dieter samtidigt som viktklubbar och dylikt (som också kostar) har ökat drastiskt. Väldigt mycket (tyvärr det mesta) är oseriöst, men likväl drar dessa "experter" och "dietgurus" in de stora stålarna på det här. Detta tycker jag är väldigt beklagligt.
 
 

KOMMENTARER:

 • Lorena säger:
  2015-01-15 | 20:36:59

  Det är ju faktiskt företagen som är hela orsaken till att vi ens har ett fenomen som heter bantning. Innan industrialisering och globalisering var inte kvinnans besatthet av sin kropp en handelsvara och politiskt styrmedel. Dieter och olika kroppsideal som hastigt och olustigt förändras har vi endast sett sedan ca 1900 då kvinnor började kräva rösträtt och dylikt i europa.

  Ulrika Davidsson är för övrigt helt j*vla fenomenal. Hon skriver en kokbok för varje diet som kommer om hur hon tappat 6 kilo och blivit lycklig. Någon hade räknat ut att hon enligt egen utsago hittils gått ner totalt 118 kilo, vilket borde göra att hon idag väger ca -50 kg. Imponerande va! ;)

  Svar: Ja, det är sorgligt.
  Johanna

Kommentera inlägget här: