ÅTERHÄMTNINGSBLOGGEN

Om fettförakt, förnedrings-TV och förlöjligande av överviktiga (länktips)

Kategori: Allmänt, Hälsa

Lady Dahmer publicerade idag ett inlägg om TV-programmet "Biggest Loser", ett program som jag personligen gör allt för att undvika att se just på grund av de anledningar som LD nämner i inlägget
 
LD har skrivit många tänkvärda och modiga inlägg just på temat fettförakt/diskriminering den senaste tiden, läs bland annat detta och detta.
 
 
 

KOMMENTARER:

 • Lorena säger:
  2015-01-25 | 21:00:34

  Som före detta överviktig (på riktigt alltså, BMI är dåligt men 34 iaf), min anorexia utlöstes av ganska identiskt kost- och träningsuplägg som deltagarna i programmet har. Bara att jag gjorde det själv.

  En annan viktig aspekt är vad kameror i ansiktet 24/ gör med en människa? Speciellt en som kanske aldrig fått speciellt mycket uppmärksamhet förr, som kanske tröstäter pga känsla av isolering och ensamhet. Hybris blandat med självförakt är min lekmannagissning. Usch. Blä.

  Svar: En inkörsport till anorexi eller andra ätstörningar och/eller annan psykisk ohälsa, som det blev för dig. Ett riktigt oetiskt program på alla sätt och detta på bästa sändningstid, så ledsamt :-(!
  Johanna

Kommentera inlägget här: