Återhämtningsbloggens julkalender 2018, tema: Matglädje! Lucka #22
Kategori: Allmänt, Böcker, Livets goda, Ätbart
Saffranspannkaka
1 g saffran
1 msk brännvin
4 ägg
1 kg färdig risgrynsgröt
3 1/2 dl mjölk
1/2 dl grädde
1 tsk salt
2 tsk socker
1/2 dl mandel
2 msk vetemjöl
Skålla mandeln och hacka den. Blanda saffran med brännvin och vispa ner äggen i blandningen. Tillsätt gröten och resten av ingredienserna. Bred ut smeten i en långpanna (30x40 cm). Grädda 30 minuter i 225 graders ugnsvärme.
Servera ljummen med vispad grädde och salmbärssylt (björnbärssylt går minst lika bra!)
Recept från boken Farmors gotländska kakbok
Bilder: 1. Pixabay.com (redigerad) 2. och 3. Privat/Farmors gotländska kakbok