Mer #heltvanligmat
Kategori: Allmänt, Mammalivet, Personligt, Ätbart
Veckans middags-planering ser ut som följer:
Måndag: Spagetti och köttfärssås, sallad med morot.
Tisdag: Jättesnabb, jättegod kycklinggryta med kokosgrädde, wokgrönsaker och sweet chili. Serveras med ris.
Onsdag: Blodpudding, bacon, lingonsylt, vitkålssallad och keso.
Torsdag: Saffransdoftande fiskgryta med nybakt bröd.
Fredag: Hämtmat (sushi, burgare, thaimat osv, helt enkelt det vi är sugna på!)
Lördag: Lousianapaj* med sallad.
Söndag: Korvstroganoff. Serveras med ris och kokta ärter.
Som vanligt är planeringen till för att vara en hjälp för oss; ekonomiskt och tidsbesparande och inte något vi följer slaviskt. Om vi känner för något annat någon dag så byter vi helt sonika dagar - eller köper hämtmat!
Vår matfilosofi går ut på att försöka äta så allsidigt som möjligt. Både sett till den enskilda måltiden (att den innehåller alla beståndsdelar) och i stort. Att hitta nya rätter är därför alltid välkommet, det blir ju så lätt samma på repeat. Tipsa gärna! ❤️
Märta säger:
Har ni testat matkasse någon gång? Vi har haft linas matkasse i perioder. Det är skönt att slippa tänka ibland och det är också rätt många av de recepten som vi lagt till som standardrätter. Annars försöker vi också göra en sån planering som ni. Skulle bli kaos om man skulle behöva komma på vad man ska äta varje dag.