ÅTERHÄMTNINGSBLOGGEN

Läsarfråga: ”Tänk om jag triggas av de andra patienterna..?”

Kategori: Allmänt, Kropp, ideal och ätande

Det har varit fråge-tema på bloggen den här veckan, det blev bara så! Älskar era frågor ❤️ Så vi kör en till idag:

”Jag har precis fått veta att jag ska börja i dagvård och är rädd att jag ska triggas av de andra patienterna, om de t ex är sjukare eller smalare än mig. Jag är själv ’normalviktig’. Är detta en vanlig rädsla och är det fler som känner så tror du? Jag vill ju ta den hjälp jag får men tänk om det gör det hela värre? Tack så himla mycket för en fantastisk och viktig blogg! Kram”

Hej! Jag tror absolut att fler känner som du! Det är tyvärr lätt att jämföra sig. Dagvård kan vara superbra, men det gäller att påminna sig själv om varför en är där (för att bli frisk och fri) och inte lockas in i att exempelvis lämna mat för att andra gör det.

Du kommer för övrigt sannolikt inte vara den enda med normalvikt (det är ju vanligare att ha normalvikt än undervikt vid ätstörningar) men även om du skulle vara det så ska det inte spela någon roll: Du är där för att bli bättre! Påminn dig själv om det. Och när ätstörningen spökar och vill tävla i sjukhet - gå emot! Det är så värt det!

Förhoppningsvis kommer ni i dagvårdsgruppen att hitta en fin gemenskap och teamkänsla som hjälper er framåt, det tror jag. Var inte rädd för att lyfta dina rädslor med personalen, det är bra att du är ärlig, det hjälper dig också att gå emot ätstörningen.

Stort lycka till! Hör gärna av dig och berätta hur det går. Kram ❤️

Bild: Pixabay.com