ÅTERHÄMTNINGSBLOGGEN

Ge (mig) järnet!

Kategori: Allmänt, Personligt, Ätbart

Känner mig så trött, hängig och frusen just nu. Hajade typ till på förmiddagen idag eftersom jag råkade känna mig lite pigg just då. Kan ju tillägga att den där tillfälliga piggheten snabbt gick över. Nu är det modell zombie igen...
 
Kan ju absolut bero på annat än järnbrist (typ lite höstdepp osv) men tänkte säkra upp med extra järn ändå. För en menstruerande kvinna så är ju järnbrist ändå rätt vanligt. Och jag är verkligen trött på att känna mig trött!
 
Borde väl försöka vara ute så mycket i solen som jag kan också, för att även skrapa ihop lite sällsynt D-vitamin. Svårt att hinna med att gå ut mitt på dagen när jag jobbar dock. Och tyvärr går vi ju inte direkt mot ljusare tider heller, suck :-(. 
 
Äter ni extra järn, D-vitamin och/eller andra tillskott? Själv beställde jag den här från apotea.se och fick hem idag.
 
För även om den vanliga maten är viktigast så skadar det säkert inte med en extra "vitamineralkick". Plus att en inte ska underskatta den gamla hederliga placeboeffekten ;-)!
 
Men som sagt, maten är ju såklart viktigast. Så, därför: tips på järnladdade maträtter och annan anti-trötthetsmat mottages tacksamt!