ÅTERHÄMTNINGSBLOGGEN

Bantningsföretagen vill inte att du ska må bra

Kategori: Allmänt, Hälsa och ohälsa, Kropp, ideal och ätande

Nej, det är inget fel i att "vilja leva hälsosamt" eller att "äta nyttigt" (även om "nyttigt" är svårdefinierat), varför skulle det vara fel? Alla vill väl ha god hälsa? Men, suck för de trötta argumenten som alltid ska dras fram när någon kritiserar smalhetsen (som nu senast när en kampanj av ViktVäktarna fått en del välförtjänt ris på bloggar och i sociala medier).
 
Jag tycker synd om dem som alltid måste hojta: "Det är inget fel med att vilja vara hälsosam faktiskt!" - för de är ju så lurade. Bantningsindustrin går inte runt på att få människor att bli hälsosamma, tänk efter; det vore inte lönsamt. Bantningsindustrin lever av att få folk att tro att de behöver den. Men bantningsföretagen vill inte att du ska må bra, de vill snarare att du ska må riktigt kasst - det är då de tjänar mest pengar på dig. (Att använda en - smal - kändis som säger på sin blogg att hon behöver fortsätta gå ner i vikt till exempel, det får nog ganska många kvinnor att må skit och ogilla sina kroppar ännu mer...och DET säljer nog).
 
Jag är naturligtvis för god hälsa med allt vad det innebär; balanserad mathållning, fysisk aktivitet, god sömn, känsla av meningsfullhet, inte för mycket stress osv. Däremot motsätter jag mig att företag tjänar miljarder på att vikthetsa mammor (som för övrigt är en väldigt utsatt grupp vad gäller just kropp och utseende) och andra människor också för den delen. Bantningsindustrin har inget med hälsa att göra över huvud taget!   
 
  • Blä för företag som gör pengar på folks dåliga självkänsla!
  • Blä för appar och dylikt där allt man äter och gör av med ska registreras, mätas och kontrolleras (det är att köpa sig en ätstörning!)
  • Blä för att mammor uppmanas att "peppa varandra" att gå ned i vikt! (Låt oss göra annat istället ❤)
  • Blä för smalhets som säljs som "hälsa"!
  • Blä!
Igår var jag för trött och uppgiven, men idag håller rösten:
"STÖRTA BANTNINGSINDUSTRIN!!"