ÅTERHÄMTNINGSBLOGGEN

En annan sorts matplanering

Kategori: Allmänt, Kropp, ideal och ätande, Mammalivet, Personligt, Ätbart

Matplanering har av förklarliga skäl inte alltid haft en så positiv klang i mina öron, men de senaste åren har jag börjat se annorlunda på saken; jag har insett att det finns ett annat sätt att planera än det tvångsmässiga som vid en ätstörning. Hint: Matplanering helt utan kaloriberäkning och förbud!

”Vad ska vi äta till middag?” är ju den E V I G A frågan verkligen..! Och som småbarnsförälder (och dessutom nybliven tvåbarnsmamma) är allt som förenklar vardagen välkommet. Vi veckohandlar ju via nätet (halleluja!) vilket gör det extra överskådligt och smidigt att planera inköpen efter veckans måltider. Luncherna blir för mig oftast rester, matiga mackor, lunch på stan eller dylikt så därför har middagarna blivit det naturliga att planera efter.

Såhär ser grovskissen för familjen Ahlstens middagar ut den här veckan:

Bild: pixabay.com (redigerad)

Måndag: Lättpanerad torskfilé, kokt potatis, grönsaksblandning och mango raja
Tisdag: Falukorv och makaroner, ketchup, senap, majs och broccoli
Onsdag: Fransk kycklinggryta med ris, sallad
Torsdag: Ugnspannkaka, lingonsylt, keso, riven morot
Fredag: Valfritt mål på hamburgerrestaurang 😉
Lördag: Hemgjord pizza (alt köpepizza eller annan hämtmat)
Söndag: Fläskytterfilé med vitlök och örter, skysås, ris och sallad

Med största sannolikhet kommer några av rätterna att kastas om och/eller bytas ut (så blir det nästan alltid för en är ju inte alltid sugen på det som planerats!) men vi ser det här som ett underlag och hjälp när fantasin tryter. Matplanering kan vara helt ångestfritt och faktiskt riktigt kul!

PS. Fick förresten en fin komplimang häromveckan:

Tack! Ja! Helt vanlig mat veckans alla dagar! Och så lite utrymmesmat emellanåt såklart ❤️ @aterhamtningsbloggen 
Kommentera inlägget här: