ÅTERHÄMTNINGSBLOGGEN

Satsningar på ätstörningsvården

Kategori: Allmänt, Hälsa och ohälsa, Kropp, ideal och ätande

Vård - oavsett vilket sjukdomstillstånd den berör - behöver vara evidensbaserad, empatisk och inte minst tillräcklig i omfattning. När det brister, när det är svårt att få hjälp och/eller när ”hjälpen” inte hjälper, söker sig många till alternativ vård (där en som patient inte har samma rättsliga skydd). Har en tur så kan det såklart bli lyckat, men har en otur så kanske en betalar stora summor till något som i värsta fall gör en sämre. Jag ser det tyvärr ofta hos personer som sökt vård för ätstörningar, men fått vänta alldeles för länge eller rent av blivit avspisade. Känslan av maktlöshet växer för varje gång och det är så ledsamt att det för väldigt många verkar vara så svårt att få vård att de mer eller mindre tvingas söka sig till osäkra alternativ. 

Därför blir jag så hoppfull av nyheter som denna:

Nu lanserar Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) en ny internetbehandling som har tagits fram av kliniker, forskare och patienter på kliniken. Behandlingen har namnet Nära och riktar sig till vuxna patienter med bulimia nervosa, hetsätningsstörning och relaterade diagnoser”
Från SCÄs pressmeddelande

Jag har stort förtroende för SCÄ och tror att denna internetbaserade behandling kan hjälpa många - om inte annat en bra bit på vägen!

Behandlingen har namnet Nära
Kommentera inlägget här: