ÅTERHÄMTNINGSBLOGGEN

Kan vi få se olika ut, utan att det behöver vara en så stor grej?

Kategori: Allmänt, Kropp, ideal och ätande

 
Diskussionen i kommentarsfältet under detta kloka inlägg på Fitnessfeministens Insta ballade ur fullständigt på grund av att några inskränkta personer vädrade unkna åsikter som, ja ni vet: ”Bara man anstränger sig lite så kan man faktiskt gå ned i vikt” osv. Kommentarerna stängdes av och jag förstår Sara till 100%, förstår att hon ledsnar. Jag menar, hennes inlägg kunde ju inte ha varit tydligare och att vissa ändå inte kunde låta bli att vräka ur sig sitt tjockförakt är bara helt sjukt...

Men, vi har ju sett det förr hos alla de som lyfter fram kroppspositivism; det är stört omöjligt att prata i de termerna utan att få höra kommentarerna om att en ”uppmuntrar fetma” eller att ”alla kan gå ner om de bara vill” osv (snark). Tur att förebilder som Sara m fl orkar fortsätta ta fajten! För vet ni? Trumvirvel... Vi är menade att se olika ut! Kan det inte bara gå in någon gång i dessa pappskallar att alla inte ens kan bli smala?! Alla kan heller inte vara långa, korta, ha bruna ögon osv.

PS. Förresten, smalhet och kommentarer om viktnedgång är heller inte automatiskt positivt (manifesterar ju att motsatsen är dåligt och kan vara sjukt triggande t ex för någon med ätstörning). Det är synd att Sara tvingades stänga kommentarsfältet för där stod mycket klokt som berörde detta. Alla borde sluta kommentera andras utseende asap. Kan vi få se olika ut, tack? Utan att det behöver vara en så stor grej?!

 

Kommentera inlägget här: