ÅTERHÄMTNINGSBLOGGEN

Tillbakablicks-torsdag #9

Kategori: Allmänt, Mammalivet, Personligt

 
Sommar 2016. Varje dag är fylld av förväntan; snart är min dotter hos mig (om allt vill sig väl). Det är overkligt. Mest är jag bara så lycklig, lycklig på ett sätt som jag aldrig tidigare känt mig. Samtidigt finns oron där (såklart). Många fåniga tankar; som att jag inte ens vet hur man byter en blöja (!), men även djupare, svårare funderingar... Hur ska jag klara av mammarollen? Hur ska du få det i livet i denna (många gånger) hemska värld? Hur ska jag kunna skydda dig mot allt det onda? Redan innan du ens är ute ur magen kan det ju hinna hända hemska saker!

En kväll är du väldigt stilla, så stilla att det blir akutbesök på förlossningen för kontroll. Men när jag fått lägga mig på undersökningsbritsen och inväntar läkaren känner jag rörelserna i magen igen. När de sedan kopplar på mätningsutrustningen så får du verkligen fart där inne och rör dig så hela magen gungar. Jag känner mig löjlig som åkt in, men barnmorskorna är snälla och övertygar mig om att det var helt rätt. ”Bara hör av dig igen om du är det minsta osäker” säger de.

På tunnelbanan hem gör du dig påmind inifrån magen igen, puff på puff, som för att försäkra mig om att allt är bra. Med ens får jag en tanke om att du som mitt barn såklart kommer behöva mig; till att bära dig, skydda dig och hjälpa dig med allt möjligt, men jag anar att du också på ett sätt kommer bära mig. ”Det blir bra mamma”, puffar du mot min navel och jag ler stort.