ÅTERHÄMTNINGSBLOGGEN

Frågestund!

Kategori: Allmänt

Fråga vad du vill (!) om ätstörningar eller annat du tror att jag kan svara på. Ställ din fråga genom en kommentar här i bloggens kommentarsfält, alternativt på Facebook eller Insta (går även bra att ställa din fråga via Insta direct om du vill vara anonym)

Svar kommer som inlägg i slutet av veckan ❤️

 

KOMMENTARER:

  • Anonym säger:
    2019-05-16 | 09:01:45

    Hej!
    Det var jag som skulle börja i dagvård som skrev en fråga tidigare så jag vill börja med att tacka för svaret jag fick då!
    Jag tycker att dagvården hjälper till viss del och mina farhågor om de andra patienterna stämde inte alls, alla har olika kroppsformer och problematik!
    Jag följer nu ett matschema men upplever att när jag gör det kan det ibland sluta med att jag överäter på kvällarna, köper choklad och glass typ och trycker i mig för att jag nu tillåter mig själv att äta mer. Mår väldigt dåligt när det händer och är rädd för att utveckla hetsätningsstörning istället... Hur ska en hantera det? Borde jag kämpa emot när suget kommer? Känner ju lite att om jag gör det så är det som att jag fortfarande förbjuder mig vissa saker och då aldrig kommer bli fri? Vad tror du?
    Tusen tack igen för viktig blogg❤
    Kram

  • Anonym säger:
    2019-05-16 | 16:17:28

    Vad var det svåraste i tillfrisknandet för dig?

  • Anonym säger:
    2019-05-18 | 17:49:19

    Vad fick dig att vilja bli frisk?

  • Nyfiken säger:
    2019-05-19 | 08:17:52

    Kan du skriva mer om orsakerna till att man utvecklar ätstörningar? Det är om jag förstår ett vanligt sätt att reagera på när man känner sig t ex r ädd, maktlös, ledsen, missförstådd, bortglömd? Jag växte upp utan stöd med en mor med omedicinerad schizofreni. Fick senare även en autismdiagnos. Mina ätstörningar blev ett mindre problem och gjorde att jag överlevde. Egentligen är vi friska när vi reagerar med olika symptom på att vi inte mår bra i våra liv.

    Svar: Ska försöka hitta bra svar till den här frågan, vill kolla lite forskning och så, så jag spar den lite ❤️
    Johanna Ahlsten

Kommentera inlägget här: