ÅTERHÄMTNINGSBLOGGEN

Kärleksmuffins

Kategori: Allmänt, Livets goda, Mammalivet, Personligt, Ätbart

 
Jag har inte hunnit få ihop något "riktigt" blogginlägg denna vecka. Studier, jobb och familjeliv har fått gå före och så måste det naturligtvis få vara. Har egentligen mycket jag skulle vilja skriva om och många idéer till inlägg som kommer framöver, men just nu får ni hålla till godo med lite kärlek...smuffins!

Ester och jag brukar baka något på helgen och idag blev det improviserade (och mycket delikata) muffins med kärleksmums-glasyr. Fick med beröm godkänt av hela familjen! 


Kärleksmuffins
Ca 12 st

100 g smör eller margarin
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Glasyr:
50 g smör eller margarin
2 dl florsocker
1 msk kokt kaffe
1,5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Kokos till garnering

Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i äggblandningen. Tillsätt slutligen det smälta smöret och rör ihop till en jämn smet. Fyll muffinsformar till ca 3/4 med smeten. Grädda ca 10 min i 200 grader vanlig ugn eller 175 grader varmluft. (Det gör INGET om muffinsen blir lite kladdiga!)

Medan muffinsen (muffinsarna?) är i ugnen kan du passa på att göra glasyren. Smält smör och blanda med kaffet. Rör ihop med övriga ingredienser till en blank smet. Picka små hål i muffinsarna och lägg på en klick glasyr på varje. Låt stelna i kylen en stund. Ät och njut!

Obligatorisk barnhand
 
"Roligaste" skämtet att lägga alla urätna forma på mammans tallrik... (Perfekt för då kunde jag skrapa ur och käka upp resterna!)