ÅTERHÄMTNINGSBLOGGEN

”Vill du dö imorgon eller?!”

Kategori: Allmänt, Kropp, ideal och ätande, Mammalivet, Personligt

Efter min dotters dansträning i lördags begav vi oss till en närliggande biograf för att där köpa godis i lösvikt. Ester valde omsorgsfullt ut det hon tyckte såg gott ut och la det i sin bägare. Jag plockade till lillebror, till pappan i familjen och till mig själv. När vi var klara skulle det sättas på lock och vägas. Ester var precis i full fart med att trycka ut streckoder till varje burk när följande scen utspelades bredvid oss:

Till godisavdelningen kommer en familj bestående av en mamma i 40-årsåldern med partner i samma ålder ett barn i yngre tonåren med medföljande kompis och ett mindre barn i 4-årsåldern.

Mamman till sin partner (högljutt och intensivt): ”Har du plockat allt det där till dig själv? Vill du dö imorgon eller?!”

Min dotter storögt till mig: ”Mamma vad sa hon?”

Jag: *Stirrar mållöst*.

Partnern (tyst och lite skamset): ”Jag tänkte om du också ville ha några….”

Mamman (skriker): ”Jag vill inte ha sa jag ju!”

Jag: *flackar med blicken, föser dottern åt sidan och mumlar något om att vissa nog har en dålig dag*

Monologen från mamman fortsätter och där hörs nu upprörda meningar som: ”Hon har plockat SÅHÄR mycket!!”
”...sockerchock!”

Och så vidare.

Tonårsbarnen får hjälp av mig och min dotter att trycka ut etiketter med streckkoder så att de kan betala sitt godis. Mamman är upptagen med att sabba lördagsstämningen i samma stil som tidigare.

Min irritation växer allt mer och när jag och min dotter går mot kassan säger jag högt och (över)tydligt:
”Vad härligt med lördag och vad kul att alla i familjen får en egen burk idag eller hur Ester!”

Helt ärligt hade jag helst velat be den andra mamman hålla käften, men av respekt mot hennes barn (och mitt eget) lät jag bli. Jag lämnar dock biografen förundrad över denna människa. Vad driver liksom någon att skrika: ”Vill du dö imorgon eller?!” över en burk lösgodis? Så ens barn hör. Hur tänker man att det är en bra idé? Hur mår denna person egentligen? Hur har hennes familj det? Och tror hon på allvar att det hon håller på med är hälsosamt? Så många frågor utan svar...

Bilder: pixabay.com