ÅTERHÄMTNINGSBLOGGEN

Återhämtningsbloggens Julkalender 2018, tema: Matglädje! Lucka #1

Kategori: Allmänt, Livets goda, Ätbart

 
Matglädje för mig är många saker och utgör en stor del av mitt liv. 

Matglädje för mig är lekfullhet, nyfikenhet, experimentlusta.

Matglädje är att prova nya smaker och likaså att njuta av gamla favoriter.

Matglädje är att köpa hem riktigt fina råvaror och laga en festmåltid och att koka soppa på en spik.

Matglädje är att baka med min dotter och att hänga med min mamma när hon lagar mat.

Matglädje är att grilla korv i skogen och att gå på fin restaurang.

Matglädje är att bli bjuden på middag av någon jag tycker om och att ensam njuta av en god frukost i tidig morgonstund.

I år kommer Återhämtningsbloggens julkalender handla om matglädje. Jag älskar matglädje! Och jag vill dela den glädjen med er ❤️ Därför kommer inläggen från 1-24 december att på olika sätt att beröra just matglädje. Det blir en blandad kompott med personliga reflektioner, faktabaserade inlägg, gästbloggare och små överraskningar ❤️

Välkomna till Återhämtningsbloggens Julkalender 2018: Tema Matglädje! Hoppas ni följer med! ❤️

 
Kreta 2014. Saffransriset som serverades till fisk och skaldjursrätterna på Chanias hamnrestauranger. Så fantastiskt tillbehör, milt kryddat med en fräschör av citron. Verkligen jättegott!

Och saffran passar ju bra nu i jultider eller hur? Så varför inte prova att göra eget saffransris? Såhär brukar jag göra:

• 1 gul lök
• 0,5 g saffran
• 4 portioner ris
• Olja
• Vatten
• Fisk- och skaldjursfond
• Saften från en citron
• (Persilja)

Fräs hackad gul lök i olja i en kastrull. Tillsätt saffran, ris, vatten och fond. Koka upp och låt riset sjuda under lock i ca 20 minuter. Pressa över citron innan servering. (Du kan även strö över lite persilja, vet inte om det är grekiskt men det smakar gott!)

Kommentera inlägget här: