ÅTERHÄMTNINGSBLOGGEN

Ge (mig) järnet!

Kategori: Allmänt, Personligt, Ätbart

Känner mig så trött, hängig och frusen just nu. Hajade typ till på förmiddagen idag eftersom jag råkade känna mig lite pigg just då. Kan ju tillägga att den där tillfälliga piggheten snabbt gick över. Nu är det modell zombie igen...
 
Kan ju absolut bero på annat än järnbrist (typ lite höstdepp osv) men tänkte säkra upp med extra järn ändå. För en menstruerande kvinna så är ju järnbrist ändå rätt vanligt. Och jag är verkligen trött på att känna mig trött!
 
Borde väl försöka vara ute så mycket i solen som jag kan också, för att även skrapa ihop lite sällsynt D-vitamin. Svårt att hinna med att gå ut mitt på dagen när jag jobbar dock. Och tyvärr går vi ju inte direkt mot ljusare tider heller, suck :-(. 
 
Äter ni extra järn, D-vitamin och/eller andra tillskott? Själv beställde jag den här från apotea.se och fick hem idag.
 
För även om den vanliga maten är viktigast så skadar det säkert inte med en extra "vitamineralkick". Plus att en inte ska underskatta den gamla hederliga placeboeffekten ;-)!
 
Men som sagt, maten är ju såklart viktigast. Så, därför: tips på järnladdade maträtter och annan anti-trötthetsmat mottages tacksamt! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mer mys ➡ mindre ångest?

Kategori: Allmänt, Personligt, Återhämtning

Hur bra jag än trivs på mitt arbete så uppstår det ofta ett visst vemod när söndagen börjar gå mot sitt slut. Den klassiska söndagsångesten består för mig av separationsångest från ledigheten, att veta att jag står inför en ny vecka med krav och måsten. Det kan verkligen kännas tungt...
 
Men söndagen utgör ju faktiskt en stor del av helgen och det känns bortkastat att ha ångest hela dagen! Jag vääääägrar! Nä, men även om ångesten smyger sig på så försöker jag göra det bästa av situationen iallafall. Sova ut, börja dagen lugnt osv. Försöker satsa på så lite krav som möjligt på söndagar, tror på den strategin för min del.
 
Ikväll har vi intagit den obligatoriska hämtmaten som varje söndag (vi gör det enkelt för oss = mer tid för mys) och sedan landat i soffan för det sista av helgmyset. Känns inte jättekul att det är måndag imorgon, men med ett rejält söndagsmys blir det iallafall inte sämre, så det så! 
 
Hoppas att ni har haft en skön och återhämtande helg 😘! 
 
 
 
 

Namnlösa träd?

Kategori: Allmänt, Personligt

Är det någon som vet vad de här träden, med pyttesmå frukter, kallas för? Vi har dem i två olika färger på vår innergård. Jättefina just nu, eller hur?