ÅTERHÄMTNINGSBLOGGEN

Läsarfråga: ”Hur gick det till när du började blogga?”

Kategori: Allmänt, Kropp, ideal och ätande, Personligt

”Hej! Hur gick det till när du bestämde dig för att börja blogga? Hur kommer du på vad du ska skriva? Vad betyder bloggandet för dig? Har du fått någon respons från folk som jobbar med ätstörningar?”

Hej! Jag startade bloggen efter att jag tagit tag i de sista bitarna av ätstörningen. Bloggen blev lite som en hjälp att hålla en frisk kurs framåt. I början skrev jag fler ”allmänna” inlägg t ex om hur min dag varit osv, men numer så har ju Instagram tagit mycket av den funktionen ☺️ När jag tittar tillbaka märker jag också att jag låter lite argare än nu, skrev nog oftare i affekt då 😏

Bloggen betyder mycket för mig och de ämnen jag skriver om är jag väldigt engagerad i. Jag tycker att det är så givande att skriva och interaktionen med bloggläsare gör det ännu roligare! I perioder så är det såklart svårare att komma på ämnen och/eller att hitta tiden (hej hej småbarnsmamma!) men det brukar lösa sig naturligt om jag bara chillar och återhämtar mig lite 😉

Får generellt mer respons från drabbade än från de som arbetar med ätstörningar. Jag är dock väldigt intresserad av att komma i kontakt med t ex behandlare också! (Hjälp dem gärna att hitta hit!) Vill så gärna samarbeta för att nå ut och bekämpa ätstörningar! ❤️ (Har för övrigt anmält mig som volontär till Frisk & Fri och hur det blir med den saken tror jag att jag vet mer om snart).

Bild: pixabay.com

Maten och skulden

Kategori: Allmänt, Kropp, ideal och ätande

Det är så intressant hur ”skuld”, ”skam”, ”synd” och ”dåligt samvete” används för att sälja ätbara produkter. Känns ju inte som så lockande ordval om du frågar mig! Ändå så tycks det nästintill omöjligt för reklammakarna att låta bli att spela på de Lutheranska idealen?
 
”Fri från dåligt samvete”
 
 ”Unna dig att synda” 
 
Och så vidare.
 
Det ligger djupt i vår kultur det här fenomenet, annars skulle naturligtvis inte de konstiga reklamtricken sälja. Jag blir bara så trött på hela grejen med det eviga ojandet som så lätt uppstår till exempel på fredagsfikat när någon alltid utbrister: ”Nu har jag syndat!” Bla bla bla. Ni vet alla hur det där tugget går. Beklagandet och det dåliga samvetet blir liksom ett alibi för att få äta? Men att ständigt få så dåligt samvete för en vanlig fika, hur hälsosamt är det egentligen?
 
Mer på samma tema:
 
 

Kroppen samarbetar!

Kategori: Allmänt, Mammalivet, Personligt, Träning och fysioterapi

Bortsett från att jag vrickade foten foten litegrann när jag trampade på ett äpple (fallfrukt och förhöjda relaxinnivåer visade sig vara en dålig kombination 😉) häromdagen så känns det som att jag blir starkare för varje dag ❤️ 
 
Jag hade en tuff graviditet med mycket smärta som immobiliserade mig under lång tid och efter mitt kejsarsnitt fick jag inte lyfta mer än barnets tyngd på nästan två månader. Detta har såklart medfört att jag är lite svag nu. Allt har dock gått över förväntan med återhämtningen efter både graviditet och snitt och jag är så tacksam över att jag och kroppen äntligen kan samarbeta!
 
Inom kort är det tänkt att jag ska påbörja ett litet hemmasnickrat rehabprogram (jag vet ju vad jag behöver göra) och - utan stress - börja bygga upp kroppen igen, för att orka vara mamma och för att förebygga smärta. Jag ska fortsätta lyssna på vad kroppen behöver och agera därefter så långt det är möjligt. Det har hjälpt mig mycket att göra så och jag har blivit ganska bra på det med tiden. 
 
Kära kroppen, det är så mycket roligare när vi samarbetar och ger jag dig rätt förutsättningar så vet jag ju att du gärna gör det  ❤️