ÅTERHÄMTNINGSBLOGGEN

Även krokiga och långa vägar leder någonvart

Kategori: Allmänt, Kropp, ideal och ätande

Vägen till att bli frisk och fri från en ätstörning är sällan spikrak och att stå ut med ångesten är svårt. Troligtvis faller du då och då tillbaka i det ätstörda tänkandet och/eller agerandet när det blir för tufft, vilket kan kännas som ett stort misslyckande. Dippar kan vara jobbiga att hantera, men att "misslyckas" ett par gånger på vägen mot det friska och fria livet är normalt och i det närmaste oundvikligt. Det viktiga är att skammen över misslyckandet inte blir så stor att du börjar ljuga för dig själv igen (ex "jag behöver inte äta lika mycket som andra människor"), eller att du helt enkelt ger upp ("det är ingen idé att försöka, jag klarar det ju uppenbarligen inte"). Du har allt att vinna på att vara ärlig mot dig själv och att satsa på det fria livet. Gör det för din egen skull och tro på att det verkligen går att bli frisk och fri. IMG_20150724_171245

Trivial facts from A to Z about me (blogglista!)

Kategori: Allmänt, Personligt

Tjoho! Låt oss lära känna varandra lite bättre genom en klassisk blogglista, den här gången baserad på det engelska alfabetet. Listan är lånad från Liselotte, som liksom jag själv är väldigt förtjust i dessa underbara, meningslösa listor ;-) Gör gärna listan du med och lämna en kommentar här nedan så jag kan gå in och läsa! :-D

A – Age: 31.

B – Biggest Fear: Har så många :-( men att hemska saker skall hända mina nära och kära är den värsta skräcken.

C – Current Time: 17:31. Sitter äntligen på bussen hem, den var väldigt sen :-(

D – Drink You Had Last: Kaffe från automaten på mitt jobb. Samtidigt som jag drack den så tänkte jag som alltid på hur mycket godare det är med vanligt bryggkaffe... Önskar mig en kaffebryggare i julklapp av arbetsgivaren ;-)

E – Easiest Person To Talk To: Säger som Liselotte, att det beror mycket på samtalsämnet. Har många bra människor omkring mig som är lätta att tala med och det känns fint.

F – Favorite Song: Kan inte välja, musik betyder så oerhört mycket för mig.

G – Grossest Memory: Nej, jag besparar er att få den bilden på näthinnan faktiskt.

H – Hometown: Visby, antar jag (finns ju bara en stad på Gotland)? Men sedan snart 11 år tillbaka är Stockholm min hemstad :-)

I – In Love With: Lite kär i mig själv, men mest i han till vänster ;-)

IMG_20150716_193952

J – Jealous Of: Många och mycket, haha. Jag blir nog rätt ofta avundsjuk faktiskt.

K – Kindest Person You Know: Nej, jag kan inte välja här heller! Eller, jo kanske mamma faktiskt :-)

L – Life Isn’t Complete Without: Kramar och CHOKLAD ;-)

DSC_1836

M – Middle Name: Namnet står visserligen före Johanna i mina ID-handlingar, men det räknas väl ändå som "mellannamn" då det inte är mitt tilltalsnamn? Andranamn kanske är den korrekta termen? Nåväl, Anna Johanna heter jag i alla fall :-)

N – Number of Siblings: 2 halvsyskon och 2 bonussyskon.

O – One Wish: Att jag och mina nära och kära får leva långa och lyckliga liv.

P – Person You Spoke To On The Phone Last: Någon som ville något om mina bankärenden (?). Han inledde med frasen "det handlar inte om någon försäljning" och jag blev genast misstänksam haha. PS. Det blev ingen "affär" ;-)

Q – Question You’re Always Asked: "Är du från Gotland?" Svar ja.

DSC_1323

R – Reason To Smile: Finns många saker i livet som får mig att le, stora som små. Den här fåntratten som jag bor granne med till exempel. Blir alltid glad när jag ser honom :-)

DSC_2113

S – Song You Last Sang: Fråga mig inte varför, men det var den här :-)

T – Time You Woke Up: 06:15.

U – Underwear Color: Idag rosa faktiskt, annars oftast svart eller vitt.

V – Vacation Destination: Gillar att upptäcka nya städer, senast Berlin.

DSC_1629

W – Worst Habit: Tenderar att oroa mig för "allt".

X – X-Rays You’ve Had: MRT av höger knä, en och annan tandläkarröntgen samt en slätröntgen av höger underarm som jag bröt i tredje klass (ramlade av en häst).

Y – Your Favorite Food: Har många favoriträtter. En bra hamburgare med goda tillbehör till exempel. Eller fetaost, oliver och bröd - gärna med rött vin till! Höns i currysås med ris är också riktigt gott. En riktigt fin oxfilé med pommes och bea likaså! Pasta marinara med fina skaldjur kan vara otroligt gott. Och så vidare. Tycker att mesta kan vara gott om det bara är bra tillagat, variation förnöjer.

IMG_20150719_195158

Z – Zodiac Sign: Firre :-D

IMG_20150508_090456

Kanelbulle-recensenten, del 12

Kategori: Allmänt, Livets goda, Personligt, Ätbart

DSC_2181 Drottningholms Slottscafé (Karamellan) har ett stort urval av fina och goda bakverk till kaffet. Vill man äta lunch så finns där även en trevlig och fräsch meny bestående av husmanskost, sallader och smörgåsar. Caféet är beläget precis vid Drottningholms slott och bjuder på en storslagen miljö för en fikastund. DSC_2148 DSC_2183
 
Vi har varit på Slottscaféet ett par gånger nu i sommar och senast bestämde vi oss för att testa kanelbullen (obligatoriskt ju ;-) ). En ganska ordinär bulle, men på intet sätt dålig. Den gamla vanliga visan bara: färsk och välsmakande bulle, men alldeles för lite fyllning! Drottningholms Slottscafés kanelbulle får således betyget 3 kanelstänger av 5 möjliga.
 
IMG_20150816_161306
 
 
Hade det varit pecan-cheesecaken som recenserades så hade den dock fått högsta betyg! Muuums!
 
IMG_20150816_160456  
 
PS. Vad gäller kanelbulle-testandet så har jag på senare tid blivit tipsad om ett par ställen som sägs ha riktigt bra kanelbullar och jag planerar att besöka dem inom kort. Fler tips mottages gärna :-D !