ÅTERHÄMTNINGSBLOGGEN

Snälla nyårslöften

Kategori: Allmänt, Kropp, ideal och ätande, Personligt

Nyårslöften blir ofta pressande, stressande, hetsande - och omöjliga att hålla - vilket bara är dåligt för självkänslan. Den egentliga meningen med nyårslöften måste väl ändå vara att de ska få en att må bättre - inte sämre? Värt att tänka på när en formulerar eventuella nyårslöften. 

Här är mina ”snälla” nyårslöften för 2019, saker som bara känns positivt laddade för mig:

  1. Slänga mindre mat! Det är något jag tänkt på länge, men vill försöka omsätta i praktiken på riktigt år 2019. Hållbarhet och miljötänk känns fint och viktigt ❤️ (Någon som har tips på hur man slipper slänga barnens mat - de är ju så oberäkneligt hungriga/mätta - tipsa alltså gärna!)
  2.  Lyxa mer! Unna mig fler uteluncher, frisörbesök, snygga skor (gärna återbruk!) osv. Jag är i stort behov av att få uppleva lite ”flärd” i kontrast till sliten-mammalivet. (Och jag är fantastiskt dålig på att lägga pengar på mig själv... Hehe, snacka om kul grej att vara ”tvungen” att jobba på 😏)
  3.  Vara mer förlåtande mot mig själv. Yrkesroll, mammaroll, partner, dotter, vän... Jag känner ofta att jag inte räcker till, att jag gör många fel osv. Men att tänka att en ska ”skärpa” sig funkar inte. Snällhet och självmedkänsla gör det däremot ❤️

Har du några snälla löften för 2019?

Snälla och realistiska nyårslöften ❤️