ÅTERHÄMTNINGSBLOGGEN

Ser fram emot en mysig nyårsafton

Kategori: Allmänt, Mys, Personligt, Ätbart

Vi kommer köra den stillsamma stilen även denna afton: jag, älsklingen och lilla svärmor ^^! Denna gång äger festligheterna rum hemma hos oss. Det blir hemmamys för hela slanten och sedan kommer vi gå ut (på balkongen) och kolla på fyrverkerier vid tolvslaget. Jag njuter verkligen i fulla drag över att ha en kravlös, opretentiös och mysig nyårsafton att se fram emot. Det blir precis i min smak :-)!
 
Om några timmar skall vi börja förbereda för kvällens middag som kommer att se ut ungefär såhär:
 
 
Nyårsmeny 2014
 
Förrätt
Kex, vindruvor, baguette, paprika, färskost, lite snacks mm.
Dryck: någon form av bubbel tror jag (svärmor köper med sig).
 
Varmrätt
Oxfilé med ugnsgrillad potatis à la Johanna, köpbea på burk och en god sallad.
Dryck: finfint rödtjut, nämligen denna ^^ mums!
 
Dessert
Prinsesstårta! + blandade godsaker i form av chokladask och lite godis mm.
Dryck: KAFFE I MÄNGDER så att den extremt kvällströtta kan hålla sig vaken till tolvslaget haha!
 
Vickning
Som förrätten ungefär.
 
 
Hoppas att ni får det superbra oavsett om ni festar loss eller myser hemma. Stor nyårskram!
 

Sprid kärlek, inte ångest

Kategori: Allmänt, Hälsa, Träning

Dags att fly Facebook märkte jag idag: Ett nytt år står inför dörren och nu är tydligen tiden inne att ha dåligt samvete för den goda julmaten som njutits samt sätta upp orealistiska tränings- och späkningsmål (i alla fall om en ska tro mitt Facebook-flöde).
 
Suck och morr.
 
Det är bara så fel att det ska börja hetsas värre än någonsin för att det blir ett nytt år. Självklart är det inget fel i att börja träna - det är ju jättebra - men att göra det enbart på grund av ångest och dåligt samvete och med alldeles för högt satta mål leder sällan till någon succé. Och att folk har ångest efter att ha ätit gott och vilat ut under julen är ju bara sorgligt, onödigt och helt vansinnigt, ingen behöver straffas för att ha gjort det kom ihåg det!
 
Jag lider med alla er som tampas med en ätstörning just nu. Jag vet att det verkligen kan vara jättejobbigt att exponeras för den här bantningspropagandan som poppar upp vart en än tittar så här års. Det är inte lätt att bli frisk i en ätstörd värld, sorgligt men sant.
 
Tycker du att det är jobbigt med den uppskruvade hälsohetsen så är mitt tips att bojkotta Facebook, Twitter, Instagram med flera om flödena triggar dig och istället vända dig till de frizoner som finns. Vill du inte helt avstå från sociala medier så är det såklart också okej. Men du, även om det är jättejobbigt, försök att stå emot att posta "dåligt samvete-statusar" om mat och träning på de sociala medierna. Sprid kärlek, inte ångest <3
 
Livskick är en frizon där det publiceras väldigt många intressanta, stöttande, roliga och bra artiklar som varmt kan rekommenderas som en motvikt till hälsohetsandet. Läs bland annat:
 
 
*Andas ut och återgår till att äta gott och njuta av ledigheten*
 
Kärlek <3
 
 
 
 
 

Insnöad...

Kategori: Allmänt, Ätbart

...på kombon mörk choklad och torkade fikon! Är väldigt förtjust i fikon och kan äta det året om, men så här i juletid finns de ju att hitta till bra pris och kvalitet i vanliga butiker. Tillsammans med choklad blir det en riktig höjdare, rekommenderas!