ÅTERHÄMTNINGSBLOGGEN

Orosmoln och vackra stunder om vartannat

Kategori: Allmänt, Hälsa och ohälsa, Mammalivet, Personligt

 
Har lagt märke till att allt fler reflekterar över att det som läggs upp på sociala medier i (synnerhet i) idylliska semestertider oftast bara visar de fragment av tillvaron som är vackra, positiva och lyckade. Det är bra att prata om det tycker jag. Det blir så lätt att man rycks med i att onyanserat vilja visa den perfekta (sommar)tillvaron.

Och perfekt finns ju inte, det vet vi ju egentligen. Nej, det finns alltid en orm i paradiset. Ibland är ormen en reell orm (eller flera). Aldrig glömmer jag den sommar jag spenderade i Blackeberg där jag såg inte mindre än 7 huggormar på en sommar (hu). Ständig skräck för ormjävlarna förstörde den sommaren. Många andra somrar har ångest över mat och träning varit det som förpestat det mesta. (Och det är jag innerligt glad att vara färdig med).

Så kom den här sommaren och semestern som jag sett fram emot med stor entusiasm. Och plötsligt märker jag hur trött och slut jag är. Semestern kom lite för sent. Och förväntningarna var lite för höga. Allt skulle ju kännas så underbart och bekymmersfritt. Istället var stressnivåerna i topp och att bara ”slappna av” blev alldeles för svårt.

Men mer och mer kan jag märka att jag känner mig lite lugnare nu. Har lite mer acceptans. Och jag ser och känner att sommaren är vacker och gör mig gott. I fragment. Och det är väl de även jag känner att jag mest vill visa, för mig själv och övriga, det är de stunder jag vill minnas sen. (Men det andra finns ju där också och jag uppskattar att vi också kan prata om orosmolnen).