ÅTERHÄMTNINGSBLOGGEN

Vinter! (Blogglista!)

Kategori: Allmänt, Personligt

Det kom mer snö igår, första advent har passerat och nu går vi mot jul med stormsteg. Känns som att det är läge att välkomna vintern? Och vad bättre sätt att göra det på än med en liten blogglista?! (Den här vinterlistan finns lite varstans på nätet, gör den du med om du vill!)
 
img_2473
 
Vad tycker du om vintern? Jovars, ganska mysigt faktiskt! H a t a d e vinter förr om åren, men nu tycker jag att den har sin charm. Upplever dock att den svenska vintern är lite väl lång, det hade gott kunnat få bli vår redan i februari, det hade varit perfekt.
 
Hur kommer du att se ut i vinter? Som vanligt? Nä, men det är tyvärr galet opraktiskt med vinterkläder när man ammar så jag vet faktiskt inte hur jag kommer klä mig/se ut...🤔
 
Snö och -20 grader eller snöfritt och +10 grader? Om jag måste välja så säger jag +10 grader, men bäst är ju ett par minusgrader och lite, lite snö på marken.
 
Senast köpta plagg? Kommer inte ihåg. Måste ha vart något gravidplagg i somras. Efter det har det bara handlats kläder till bebisen och föräldrarna har snällt fått gräva i garderoberna efter gamla "fynd"! 😂
 
Några särskilda planer för din blogg i vinter? Ja faktiskt! Mellan 1-24 december kommer jag att publicera ett inlägg om dagen med återhämtningstips och tankar, så missa inte:
 
"Återhämtningskalendern!" 
Berätta om ditt bästa vinterminne: Som barn var jag och mina syskon svältfödda på snö (vi bodde ju på Gotland) men jag minns en vinter då det kom så mycket att vi kunde åka skidor runt en åker - det var lyx! 😄
 
Nämn fyra saker du vill göra i vinter:
  1. Dricka goda varma drycker; jag älskar ju både kaffe och té, men även varm choklad - mums!
  2. Göra julgodis
  3. Lyssna på julmusik
  4. Promenera i krispigt vinterväder
"Kultur" som du planerar att konsumera inom de närmaste månaderna: Ser fram emot SVTs julkalender! I övrigt skulle det vara väldigt trevligt att gå på teater eller någon konsert, men har inget sådant inplanerat.
 
Vad vill du att ska vara annorlunda denna vinter i jämförelse med förra vintern? Skulle vilja kunna röra mig mer fritt, hade ju en hamstringsskada förra vintern och det var verkligen jättetråkigt och jobbigt. Tyvärr har jag bäckensmärtor i år istället 😞men jag hoppas, hoppas, hoppas att det ska bli bättre snart!

Jag vill omfamna julfirandet

Kategori: Allmänt, Personligt

Idag är det första advent och julmysandet kan officiellt börja! Nuförtiden ser jag fram emot julen, i själ och hjärta har jag ju alltid älskat den ❤️ Tyvärr var det inte lika trevligt att fira jul under åren med ätstörningar. Det låg alltid ett mörkt filter över julfirandet och även om jag då och då hade bättre perioder så var det svårt att njuta fullt ut. Det är nog därför som jag nu känner att jag vill omfamna julfirandet och verkligen fira så mycket jul som jag bara kan.
 
Och jag tänker fira, på mitt sätt, med de delar av julen som jag älskar allra mest. Jag kommer följa SVTs julkalender, jag kommer baka (och äta!) julgodis, jag kommer fixa lite julklappar, jag kommer tända ljus, jag kommer sjunga en massa julsånger, jag kommer kolla på mysiga julfilmer och på julafton kommer jag äta traditionell julmat, se på Kalle och mysa med min lilla familj. Det är jul för mig ⭐️
 
Jag har dock stor respekt för att julen av olika anledningar är väldigt komplicerad för många. Att hitta ett sätt att fira jul som passar för just dig och din livssituation är därför det viktigaste och väljer du att inte fira alls så är det givetvis också lika okej. Men du får fira, du är lika värd att fira jul (eller andra högtider) som någon annan. Och just idag önskar jag just dig en så fin första advent som det bara är möjligt ❤️
 
img_2403 Bild från: https://pixabay.com
 
PS. Missa inte Återhämtningsbloggens egen julkalender:
"Återhämtningskalendern"
Mellan 1-24 december kommer jag att publicera ett inlägg om dagen med återhämtningstips och tankar. Återhämtningskalendern kommer även att bjuda på några fina gästbloggare, så håll ögonen öppna!

"Detär ju ingen hälsokost direkt, hö hö"

Kategori: Allmänt, Kropp, ideal och ätande

Ni känner säkert igen scenariot: En konditor eller liknande står i live i Nyhetsmorgon och lagar något smarrigt, exempelvis kärleksmums, åt programledarna. De ingredienser som krävs för att det ska bli just kärleksmums adderas en efter en i smeten medan konditorn pratar om vad som görs. Så kommer den där frasen: "Ja, som ni märker så är det ingen hälsokost direkt det här, hö hö!" Och programledarna skrockar med: "Nej, efter en sån här så får man väl köra ett extra pass på gymmet - minst!" Och. Så. Vidare.

Jag fullkomligen avskyr det här (alltför vanliga) fenomenet, som förekommer i lunchrummet på jobbet, på släktmiddagen, i kön på ICA, ja överallt! Varför måste det ständigt härjas om hur onyttigt/syndigt/kalorikt/dåligt det är med utrymmesmat (som exempelvis kärleksmums) när sådan är på väg att avnjutas?

Ingen som äter kärleksmums gör det väl för att det innehåller få kalorier? Det är väl heller ingen som tror att det är bra att basera hela sin kosthållning på sådant som kärleksmums och wienerbröd? Man äter väl kärleksmums och annan utrymmesmat av anledningen att man tycker att det är gott? Varför finns då detta enorma behov av att göra utrymmesmaten så negativt laddad? Får vi bättre folkhälsa av att TJATA om hur hemskt det är med kärleksmums? Om vi liksom liiiiiider lite när vi fikar blir det "nyttigare" då? Nej, jag skulle inte tro det... Så använd utrymmesmaten som den bäst används och njut av den när den väl äts är mitt förslag. Eller låt åtminstone (utrymmes)maten tysta mun så den som vill njuta kan få göra det utan att bli störd!
 
img_2239 Bild från: https://pixabay.com