ÅTERHÄMTNINGSBLOGGEN

Redovisningsplikt?

Kategori: Allmänt

Alltså. Jag blir galen på "folks" konstanta redovisande av tränande och dietande på Facebook och i andra sociala medier. Galen. Blir jag. Det är triggande och onödigt. Och varifrån kommer detta bekräftelsebehov???
 
Så blocka dem då? Visst, har tagit bort ett par avlägsna "vänner" på grund av det här, men det är liksom lite  svårt när det är någon som står en närmare :-S.
 
Inte läge att lacka ur och börja läxa upp någon heller. Yttrandefriheten, ni vet. Jag borde skita i det här men det triggar mig så inihelvete.
 
Och hos mig finns det inget att hämta. Ledsen. Nej. Jag kommer inte att gilla den tvåhundrasjuttioelfte statusen om ditt hårda träningspass heller. Det är lika osannolikt som att jag någonsin skulle gilla eller kommentera bilden som lagts upp där någon stolt (?) visar upp sin 5:2 eller LCHF-frukost. Aldrig.
 
Morr.
 

Semesterångest?

Kategori: Allmänt, Personligt, Återhämtning

Idag har inte varit någon höjdare. Reagerade inte riktigt som väntat på denna första semesterdag. Har känt mig stressad, rastlös, irriterad, tom...och fånig. Jag menar här har jag gått och längtat efter semestern i flera veckor så varför kan jag nu inte bara vara nöjd?? Dessutom har jag ont i magen :-( har nästan aldrig det annars numer, men idag? Jajemen!
 
Inser egentligen att den här känslan är helt normal och jag tror det är rätt vanligt att det blir så här när man äntligen får vara ledig efter en lång tids ganska hårt arbete. Kroppen hänger inte inte riktigt med. Det är väl därför som de flesta av oss behöver fyra veckors sammanhängande semester, så man får tillräckligt med tid att varva ner - vila, återhämta sig, koppla bort tankarna på jobbet - och slutligen successivt varva upp igen. 
 
Ja, ja. Det har vart en skitdag men nu är det kväll iallafall ;-) ska mysa och återhämta mig - det är ju det som kroppen egentligen vill säga med den här skumma reaktionen.
 
 

Att träna för att man älskar sin kropp, inte för att man hatar den

Kategori: Allmänt

Rekommenderar varmt Livskickbloggaren Jenny Larssons senaste inlägg där hon skriver om sina tankar kring träning, hälsohets och skönhetsideal. Tänkvärt och viktigt!