ÅTERHÄMTNINGSBLOGGEN

Att fylla almanackan med återhämtning är medicinen mot stress

Kategori: Allmänt, Återhämtning

Blev tipsad om Expressens "Hälsopodden" och det tredje avsnittet som handlar om utmattningssyndrom/att bli sjuk av stress. I detta avsnitt medverkar bland annat stressforskaren Giorgio Grossi som till min stora lycka här fokuserar väldigt mycket på ÅTERHÄMTNING! Det sägs så mycket klokt i det här programmet och det verkar nästan som att "Hälsopodden" faktiskt handlar om något så ovanligt som hälsa på riktigt?! :-D
 
stress-391659_640v
 

Onödiga formuleringar

Kategori: Allmänt, Kropp, ideal och ätande

Kära, underbara Mathem.se som låter oss slippa stressa, kånka och köa. Jag är så tacksam att jag numera aldrig behöver gå i mataffärer efter en lång dag på jobbet - ni förenklar verkligen mitt och min sambos liv! Dessutom är varorna fläckfria, era chaufförer jättetrevliga och kundservicen superproffsig... MEN, Varför måste det se ut såhär i er (annars rätt trevliga) kundmedlemstidning: _20150427_150943

_20150427_151006

Finn fem fel
 
1. Jag stör mig något ohyggligt på ordet "syndigt" här! Synd och mat/ätbara saker hör inte ihop! Punkt.
 
2. Vadå "sötsliskiga chokladkakor"? Ibland är det gott med något sött, men det behöver inte vara "sliskigt" för det.
 
3. Det är faktiskt fullt möjligt att äta ljus choklad (och en massa andra saker) utan att få en "sockerchock".
 
4. Det är faktiskt fullt möjligt att äta ljus choklad (och en massa andra saker) utan att få "viktångest".
 
5. Att formulera sig såhär bidrar enbart med att förstärka "tillåtet/förbjudet"-tänket kring mat/ätbara saker. Onödigt och dumt.  
 
PS. Mathem.se är förstås inte ensamma om att använda sig av dessa negativa formuleringar, det är snarare norm att det pratas om ätbara (god)saker på det här viset. Jag har dock ingen intention att acceptera att det fortsätter vara så ;-)    

Toppar och dalar

Kategori: Allmänt, Personligt

sketch-1430025835230 Blä. Skulle aldrig ha sagt att det var bra, suck. Jag vet att det verkligen finns de som har det värre, men just nu så känner jag mig bara så ledsen, bitter och uppgiven över det här med foten. Var ju så glad i mitten av veckan och trodde att det hade vänt då jag nästan inte kändes något alls. Gick sedan en promenad med sambon igår och kunde konstatera att jag fortfarande inte tål mycket belastning alls... Känner av både vänsterfoten och även hälsenan på samma sida idag :-( . Så less på det här. Jag vill ju också kunna gå promenader i vårsolen! :-( Nåja. Allt är inte enbart dåligt såklart. Vi hade egentligen en trevlig dag igår, hittade ett nytt mys-fik, handlade blommor till balkongen och såg sista Bilbo-filmen på kvällen. Ska försöka rycka upp mig lite nu och göra det bästa av den här dagen också. Jag är mer än min fot och får inte låta den sabba för mig!