ÅTERHÄMTNINGSBLOGGEN

Kanelbulle-recensenten, del 20 och 21

Kategori: Allmänt, Livets goda, Personligt, Ätbart

Har hunnit med två nya kanelbullar sedan sist och här kommer de professionella bedömningarna av dem 😜:
 
Den första bullen som blev recensions-objekt avnjöts (nåja) på MS Askungen under överfarten från Stockholm-Sandhamn. Jag ska inte dra ut på det eller hymla: Bullen var torr. Det lilla av bullen (den innersta biten) smakade dock bättre. Tyvärr så var bullen späckad av alldeles för stora kardemummakärnor, till den grad att det blev alldeles grusigt i munnen. Gillar verkligen inte för mycket kardemumma och allra helst inte i så stora bitar. Kanelbullen får 2 av 5 kanelstänger och då är jag generös (det satt ändå rätt fint med en förmiddagsfika i magen då picknick-lunchen fick vänta tills vi var i land 😉).
 
_20160722_131148
 
Den andra bullen som vi testade smakade vi på IKEA (Kungens Kurva). Observera att det här inte är IKEAs vanliga kanelbulle (den har jag ännu kvar att smaka!) utan en ny (?) lite dyrare och större bulle med smak av äpple och kanel. Jag upplever att smaken på själva vetebullen var god (ingen kardemumma som tog över!) men att den var lite i torraste laget. Tyvärr även för lite fyllning och därmed också för lite kanelsmak. Och äpplet kände jag knappt av alls, vilket var synd då jag brukar gilla äpple i bakverk. IKEAs kanel- och äppelbulle får 2,5 av 5 kanelstänger - egentligen god, men lite torr och för bleka smaker. _20160725_175524

Mamma-ångest?

Kategori: Allmänt, Personligt

Bortsett från det övergående illamåendet och att jag stundtals haft lite "växtvärk" i magen så har jag mått BRA som gravid. Visst har jag oroat mig, men knappast mer än vanligt. Och de där sakerna som jag tycker är så viktiga: Att ta dagen som den kommer och att lyssna på kroppen har aldrig varit enklare. Den senaste tiden har dock en del ångest smugit sig på. Det börjar bli allvar nu, ja mest troligt så ska jag ju föda barn om bara några veckor (BF 12 september). Det jag står inför är minst sagt svindlande och överväldigande: Jag ska genomgå en förlossning - en enorm påfrestning för kroppen och jag har ingen som helst aning om hur det kommer att gå eller hur jag kommer att reagera. Och sedan (om allt har gått bra) så kommer jag ha en helt ny människa i mitt liv. En människa som jag till på köpet har det högsta ansvaret för. Känslan av bristande kontroll är påtaglig och jag börjar bli ordentligt nervös.
 
Försöker trösta mig själv med att jag oftast har svårare med förändringar och nya händelser innan de väl blivit realitet. Försöker också tänka att jag "laddat upp" så gott jag bara har kunnat med extra återhämtning och självmedkänsla. Men tankarna drar ändå iväg... Hur ska JAG klara att bli förälder? Jag kan ju ingenting! Hur byter man ens en blöja liksom?? Och tänk på allt farligt och hemskt som kan hända... Tänk om jag tappar henne! Tappar bort henne! Tänk om hon blir sjuk! Plötslig spädbarnsdöd! Tänk om hon blir kidnappad! Mobbad i skolan! Börjar med droger!! Eller tänk om jag "bara" blir en riktigt skitdålig mamma som gör allt fel. Tänk om mitt barn inte älskar mig..? 😞
 
Jag har givetvis förväntningar och förhoppningar av mer positiv karaktär, men vågar inte släppa fram dem helhjärtat. När jag glömmer bort att vara orolig så kommer dock tankarna som gör mig helt varm inombords. Tankar på födelsedagar och utflykter, skratt och lek, kramar och närhet, mitt barns första steg och ord, att läsa bok och sjunga för henne, att se henne växa och utvecklas. Att få lära känna denna lilla individ som kommer ha en sådan omedelbar och självklar plats i mitt liv. Jag längtar så, men jag är också så rädd. Kanske är det helt naturligt, jag har ju liksom inte gjort det här förut.
 
_20160725_073623 PS. Till alla i min närhet som är så snälla och som litar på att jag kommer klara av mödraskapet rätt bra: Tack för att ni stöttar, det betyder massor ❤

Åka tåg (återhämtnings-inspiration)

Kategori: Allmänt, Personligt, Återhämtning

Åka tåg är bästa sättet att resa och dessutom utmärkt återhämtning enligt mig, älskar det! Som enkla "återhämtningsaktiviteter" så kan man på tåget till exempel:
  • Lösa korsord
  • Fika
  • Blogga (så bra med wifi ju!)
  • Titta på utsikten
  • Läsa
  • Tänka
  • Lyssna på musik eller en podcast
  •  Småprata med trevligt resesällskap om man råkar ha tillgång till sådant
  • Sova/slumra, man vaggas så lätt till sömns på tåg tycker jag
Bubblare: Knipövningar! Ypperligt tillfälle 😄 Frångår dock kanske återhämtningstemat något 😉 _20160719_194526 Vilket färdmedel föredrar du att resa med och hur föredrar du att sysselsätta dig på resan?