ÅTERHÄMTNINGSBLOGGEN

Åh, Astrid!

Kategori: Allmänt

Kan varmt rekommendera SVTs dokumentär Astrid om allas vår Astrid Lindgrens liv. Har just sett första delen (del ett av tre) på SVT play och ville inte att den skulle ta slut! Har alltid älskat Astrid och efter den här dokumentären gör jag det ännu mer. En mycket intressant och gripande skildring av bland annat hennes uppväxt i Småland, livet som ung mamma i krigets Sverige och hur hennes karriär tog fart. 
 
"Hon blev Astrid med ett helt land och Astrid Lindgren med en hel värld. Hennes berättelser och hennes figurer färdas över alla gränser. I dokumentären visas aldrig tidigare publicerat material ur dagböcker, brevväxlingar och filmer." (Text från SVT).
 
Dokumentären Astrid är tillgänglig på SVT play fram till 31 januari. Del 1 hittar du här och del två hittar du här (del 3 släpps torsdag 1 januari).
 
Till Astrid, alla barns beskyddare och en fantastisk människa: ett Tack från mig för att du bidrog till en lite tryggare barndom <3.
 
 
 
 
 

KOMMENTARER:

  • Lorena säger:
    2014-12-28 | 20:52:42

    Ljuset i mångas barndom. När det blev för jobbigt att vara den mobbade, konstiga, fula tjejen i dagis/lekis kunde en alltid gå in i Astrids värld och bli Ronja/Skorpan/Rasmus etc etc. Älskade Astrid!

    Svar: Ja, alltså verkligen: älskade Astrid! Bara ljudet av hennes röst liksom <3!
    Johanna

Kommentera inlägget här: