ÅTERHÄMTNINGSBLOGGEN

Du finns till för din egen skull

Kategori: Allmänt

Vi gör det alla mer eller mindre: agerar utifrån våra föreställningar om vad omvärlden skall tycka om oss. I vår iver att passa in och vara på "rätt" sätt är det lätt att tappa bort sig själv. Att undertrycka sina känslor kan dock tyvärr ge oönskade effekter i form av beteendemönster som inte är särskilt funktionella. Det är vanligt att vi omedvetet utvecklar självskadebeteenden som till exempel ätstörningar* som ett sätt att försöka hantera ångest och "olämpliga" känslor.
 
Du finns till för din egen skull primärt. Unna dig själv att känna efter hur du mår och vilka känslor du känner. Undersök om du kan agera utifrån det du känner istället för hur du tror att omgivningen vill att du skall vara. I det långa loppet är det troligtvis bäst att lyssna på sina känslor, det är att vara ärlig mot sig själv och enda sättet att se till sina verkliga behov. Lättare sagt än gjort, jag vet, men det tåls att tänkas på tycker jag. 
 
Du är viktig. Du räknas. Våga visa världen vem Du är.
 
 
 *Självklart är inte det här alltid orsaken till varför en utvecklar en ätstörning. Såhär kan det vara, men självklart kan orsakerna vara vitt skilda <3 

KOMMENTARER:

Kommentera inlägget här: