ÅTERHÄMTNINGSBLOGGEN

Kanelbulle-recensenten, del 5

Kategori: Allmänt, Ätbart

 
Idag fikade vi på mysiga Årsta konditori, ett sådant där ställe som det inte finns så många kvar av. Det är verkligen ett riktigt old school konditori med många olika sorters bakverk att välja mellan och i lokalen finns originalinredningen kvar. 
 
Årsta konditoris kanelbulle var till utseendet väldigt trevlig, stor, välformad och prydligt "snurrad". Det maffiga intrycket var dock något missvisande då bullen var väldigt lätt och luftig och försvann i ett nafs. Vetedegen hade en fin kardemummasmak och bullen kändes nästintill nybakad, vilket såklart är ett stort plus. Dock - återigen - alldeles för lite inkråm, vilket även medförde att kanelsmaken inte kom fram. Utöver detta något för mycket pärlsocker för min smak. På det stora hela en helt klart godkänd och god bulle, men ingen fullpoängare. 3,5 av 5 kanelstänger får även denna kanelbulle. 
 
Fiket får dock högsta betyg! Åt en smörgås innan bullen, då vi körde lite kombinerad lunch och fika, och den var verkligen jättegod! Även stort plus för den mysiga lokalen och det goda, starka och varma bryggkaffet. Hit kommer vi garanterat att gå igen!
 
 
 
 

KOMMENTARER:

Kommentera inlägget här: