ÅTERHÄMTNINGSBLOGGEN

En bra dag och ett bra liv

Kategori: Allmänt, Personligt, Återhämtning

Känner mig utvilad, lugn, glad och harmonisk. Ledigheten har gjort underverk och jag börjar liksom "känna igen mig själv". I grund och botten har jag ett fantastiskt bra liv. Även om inte allt är perfekt så är jag väldigt, väldigt lycklig.
 
 

KOMMENTARER:

 • Lorena säger:
  2015-01-02 | 21:27:57

  Fint!

  Jag har börjat året med att säga det lilla men viktiga ordet "nej" till en av många saker som hotar att göra så jag stressa sönder mig. Detä r svårt att säga nej till någonting man egentligen tycker är viktigt och bra, men ibland desto mer slitsamt.

  Tack för ditt svar på det tidigare. Du har ng rätt, jag har ju lyckats med både vanlig utmattning och överträning upp till tio ggr vardera och resultatet är bland annat en ständig frånvaro/trötthetskänsla samt diverse skador som jag nämnt förr.

  Det som är bra med det hela är ju just att en lär si omvärdera och vara tacksam för saker som de flesta tar helt för givet. Jag har pratat med några olika sjukgymnaster och naprapater av varierande kvalitet. Bristen på raka svar är påtaglig, mer än att det just konstaterade skolios på Ylab och så planerar vi träningen utifrån det. Tycker bara det är märkligt att den har blivit så påtaglig om den jämt funnits där. Den kan av vara funktionell såklart. Det spelar inte jättestor roll, är mest bara osäker på vad som är okej och inte i träningsväg.

  Många säger ju "gör det inte ont så är det okej" men om allt gör ont, då skulel jag ju behöva sluta existera och det kan jag ju knappast göra bara sådär frivilligt. Man ska få släpa mig från denna jorden! ;) Hur tungt livet än kan vara så är det spännande och underbart och jag vill ha varje sekund <3

  Svar: Det lilla ordet NEJ är så oerhört viktigt! Starkt av dig att våga säga nej till saker, det kan vara svårt jag vet, men jag tror att det är superviktigt för hälsan! Jobbar på det jag med faktiskt...
  Haha, ja raka svar är ofta svårt att ge, jag beklagar ;-)! Det är iallafall inte vanligt att få scolios pga trauma av det jag kan hitta i min litteratur, men jag kan ha fel.

  Apropå scoliosen så blir jag lite nyfiken på om du fått någon röntgenundersökning? Det kanske skulle vara intressant för att kunna se just eventuella degenerativa förändringar. Därför kanske du skulle prova att träffa en ortoped. En del är ju skitdåliga, men vissa är riktigt bra. Du skulle ju kunna höra dig för lite? Du har ju faktiskt ont och du misstänker att det har med snedheten att göra - det tycker jag är tillräckligt för att gå till botten med det.

  Tror inte att den träning som du nämner är negativ för ryggen, men lyssna på kroppen är som vanligt ett hett tips ;-) Bålstab är ofta bra men ibland är annat bättre. Vart i ryggen har du ont och var sitter scoliosen btw? Du har som sagt väckt min nyfikenhet nu!

  PS Länge leve livet! DS
  Johanna

Kommentera inlägget här: