ÅTERHÄMTNINGSBLOGGEN

Kändisar som bantar offentligt - vad är grejen?

Kategori: Allmänt, Kropp, ideal och ätande

Till kändisarna som samarbetar med Viktväktarna, medverkar i Biggest Loser och annan skit, till er vill jag säga: Din "viktresa" är inte intressant. Eller, rättare sagt, den borde inte vara det! Sluta sälja ut er till sådant som bara bidrar till hets och gynnar företag som inte vill att folk ska må bra. Gör något vettigt med ert kändisskap istället!
 
Biggest Loser är verkligen inte något jag vill göra reklam för, varken den "vanliga" versionen eller VIP-varianten där kändisar tävlar. Jag känner dock att vi måste prata om det så ingen får för sig att programmet handlar om hälsa. Många av mina patienter som vill gå ned i vikt talar gång på gång om hur "duktiga” BL-deltagarna är som tränar så mycket”. Men att låta människor som tidigare knappt tränat lyfta bildäck och cykla tills de stupar är inte duktigt, det är bara dumt. Kort och gott: BL är tjockföraktande förnedrings-tv som sprider en uppåt väggarna felaktig bild av hälsa.
 
Lika dumt blir det när (ofta inte ens överviktiga) kändisar plötsligt samarbetar med bantningsföretag (och ALLTID påstår att just det företaget "inte står för bantning", ehh?) och är helt uppslukade av hur "braaa och enkelt det är" (läs de tjänar storkovan på det). Som sagt, gör något vettigt med ert kändisskap istället för att stödja en massa dynga. Tips: Engagera er för utsatta barn, hemlösa, miljön...! Välj själv! Bara sluta visa upp er bantning offentligt, den borde nämligen inte vara intressant för någon.
 
Tummen ner för kändisar som gör pengar på bantningshetsen. Bild: Pixabay.com   
Kommentera inlägget här: